🎄 Grudniowy rabat -5% od 219 zł  kod: RABAT5   

Scitec VitarGo! Vitargo 900g

Cena BCAA.pl 109,90
900g (12,21 zł / 100 g)
Zwrot 5,50 zł w programie partnerskim Zbieraj środki i wykorzystuj przy kolejnych zakupach
Dostępny. Wysyłka - w poniedziałek *
Dostępne wariantyOcenaIlość
Unflavoured
szt.

0
0
0

Scitec VitarGo! to rewelacyjne węglowodany, które zapewniają energię i pozwalają uzupełnić zasoby glikogenu mięśniowego.


Działanie:

  • Uzupełnia zasoby glikogenu.
  • Węglowodany są trawione powoli dzięki czemu energia jest uwalniana stopniowo.

Vitargo to rodzaj wysokocząsteczkowych węglowodanów o unikalnych właściwościach udowodnionych w badaniach naukowych przeprowadzonych w Instytucie Karolinska w Sztokholmie. Wykazano, że wysokocząsteczkowe węglowodany zawarte w tym produkcie aż o 80% szybciej opuszczają żołądek i 70% szybciej regenerują zasoby glikogenu mięśniowego porównując do napojów zawierających maltodekstryny i cukry proste. VitarGo! od firmy Scitec jest niezastąpiony podczas przygotowań do ciężkich sesji treningowych, zawodów sportowych, czy rozgrywek drużynowych, kiedy jednym z najważniejszych zadań jest zgromadzenie maksymalnej ilości glikogenu mięśniowego i wątrobowego. Glikogen jest dla mięśni tym, czym paliwo dla silnika spalinowego. Oznacza to, iż każdy sportowiec, czy osoba aktywna fizycznie, aby profesjonalnie przygotować się do zbliżającego się wysiłku powinna dostarczyć zwiększoną ilość węglowodanów.


Dawkowanie:

  • 1 porcję (30g - 3/4 miarki) rozpuść w 400ml wody.
  • Najlepiej spożywaj przed, w trakcie lub po treningu, aby uzupełnić zasoby węglowodanowe i energetyczne organizmu.
Skład
Wielkość porcji: 30g
Ilość porcji w opakowaniu: 30
Wielkość opakowania: 900g
Skład w porcji 30g %dz.
Wartość energetyczna 112kcal 6%
Tłuszcze 0g  
Węglowodany 28g 11%
W tym cukry proste 0g  
Białko 0g  
Sól 0g  
Vitargo® 30g  
Skład
Vitargo® - opatentowane węglowodany o wysokiej masie cząsteczkowej pozyskane ze skrobi kukurydzianej, aromat pomarańczowy, substancje słodzące (acesulfam K, sukraloza), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwniki (ekstrakt z papryki, żółcień pomarańczowa).