
Olimp Profi Mass 2500g
Sposób użycia
1 porcję (50 g – 170 jednostek miarki = 4 miarki lub 8 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 150ml-250ml wody.
Od 1 do 4 porcji dziennie – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na ok. 1 godz. przed snem.
Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Tabela składu
Wartość odżywcza | w 100 g | na porcję (50g + 100ml wody) |
Wartość energetyczna | 1440 (1568**) kJ / 344,5 (375,1**) kcal | 720 (782,1**) kJ / 172,3 (187,1**) kcal |
Białko | 45 g | 22,5 g |
Węglowodany | 40 g | 20 g |
w tym cukry | 7 g | 3,5 g |
Tłuszcz | 4,7 g | 2,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,8 g | 1,9 g |
Błonnik pokarmowy | 0 g | 0 g |
Sód | <0,1 g | <0,1 g |
Tauryna | 500 mg | 250 mg |
L-glutamina | 250 mg | 125 mg |
Olej MCT | 700 mg | 350 mg |
Skład
56% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), micelarna kazeina (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), 40% preparaty węglowodanowe (kompleks poli- i oligosacharydów, długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana, fruktoza, izomaltuloza), aromaty, 0,7% olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; 0,5% tauryna, 0,25% L-glutamina, substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi);
barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
Jeżeli masz zastrzeżenia do opini, napisz na sklep@bcaa.pl.